Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Saturday, June 9, 2012

Vroom! Vroom!

Assalamualaikum wbt to all my dearest readers!

Phewww!
Kenapa saye mengeluh?

Sebab saye risau....
Kenapa saye risau?
Sebab besok merupakan hari pertama saye drive balik ke U..


Tak penah okeh drive sendiri balik U...biasanya naik bas..takpun mak hantar..
hehe!
Lantaklah korang nak kata 'eleh, orang dah berdekad-dekad dah drive sendiri balik U...ko yang dah umur nak masuk 21 baru 1st time??'


Hey! FYI, aku ni memang tahap confident tu lambat sikit nak naik ok bab-bab drive ni...sebab aku selalu sangat fikir pasal risikonye...sebab aku tak rasa aku cukup tabah nak hadapi risiko driving ni...yelah ..driving is a full-time job ...apa2 pon yang berlaku semuanya...seriously...SEMUANYA...terletak kat atas pundak driver itu sendiri.
Jadi kalau aku ni jenis huhahuha tak fikir pasal risiko ni semua, sampai ke hujung dunia la aku duk bawak kereta tu...
Maybe I'm OCD...maybe.....high-possibility nye..sebab u know what...bile nak drive tu aku biasanya berkali2 check tayar straight tak...pancit tak..enjin cukup panas tak..bawah kereta ade kucing tak...
haishhhhhhh....
ALLAH ajela tau betapa takutnye aku nak drive sebenarnye..
Tapi apepun, Leen! You have to be brave, girl!! Dah tiba masanya ko drive sendiri...




And ALHAMDULILLAH...abang aku sanggup nak temankan aku esok...yelah... sebab ni kan 1st time...sampai sana kenalah aku hantar die ke stesen ktm dulu...baru bley balik U...ape2 pon thanks bam! sayang ko banyak!
And thanks ummi sebab tolong pujuk bam temankan malina..hoho...
And thanks abi sebab ajau malina kelmarin camane nak check kereta ...dos and don'ts bagai..hoho..


So aku nak buat checklist ape yang patut aku buat pagi before drive esok:

  1. Bace ma'thurat lepas subuh...banyak doa pelindung dalam ma'thurat tu..
  2. pastikan bekalan mengunyah ade dalam kereta..in case mengantuk..
  3. PAKAI SPEC!!!! Malas betul nak pakai spec ni... =___="
  4. Bawak GPS in case sesat *thanks mi bagi pinjam..hehe*
  5. Baca doa naik kenderaan...
  6. Jangan nak happy2 sangat...focus bile drive...FOCUS~
Huhu
Oklah ..dah malam ni..
Mengantuk banget..
Kena tido awal...esok takdela mengantuk...
Bismillahi tawakkaltu 'ala Allah.... :)

Good night everyone! Bonne nuit! Sleep tight! 
Salam :)

5 comments:

ASyraff Ryu said...

hehe...gudluck...

Elle Who? said...

Merci beaucoup athir!!^^

Orked said...

baca doa byk2x...aku lagi laa...langsung tak nak drive..lesen simpan buat frame...:)

Elle Who? said...

haha thanks acik...alah ko pon bley laa...

Anonymous said...

makcik, umi kata ko nak balkik weeken ni eh? papehal pon tolong contact aku dulu? aku nk kene g shah alam this weekend.