Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 20, 2011

Hidayah


Aku baru tengok video ni
Thanks tu Kak Joyah kite...tak sia2 aku stalk acc youtube ko...aku terjumpe vid ni
And video ni telah berjaya buat aku rasa
GUILTY
pada 
diri aku sendiri
and paling penting
GUILTY pada ALLAH
sebab aku tahu
aku ni adalah antara pompuan biasa yg suke bertabarruj
Astaghfirullah....
and yang paling penting..
video ni telah berjaya buat aku rasa nak memperbaiki diri sendiri
supaya menjadi insan yang lebih baik
supaya aku boleh memperbaiki penampilan aku
biarkan aku tak cantik di mata orang janji aku cantik di mata ALLAH
Boleh ke aku buat?
Boleh ke aku buat ni?
Boleh ke aku hidup macamni...?
bolehke?
bolehke?
bolehke?

Help me!

Thursday, December 1, 2011

RIP

Salam


Harini aku dapat berite sedih daripada makcik aku
Kucing dia 2 ekor dah innalillahiwainnailaihiraji'uunn...
Aku tumpang sedih
Wuwuwuwu T______T (aku tengah menangis ni..sadis gile)
Yela aku dapat rase ape perasaannya bile haiwan kesayangan kite mati
Cuz kalau bagi sesape yang ikut belog aku ni tau le betapa aku meroyan waktu anak-anak kucing aku mati dulu
Lagi-lagi salah seko daripada kucing makcik aku yang mati tu abang Debab aku
Boboy name die
Sobs2
Sedih sangat nok
Mak sedih ni!
Baru 2 hari lepas aku dapat peluk cium si Boboy tu
Petang semalam dah kiok kene langgar
sama nasib die macam si Manis...
pon kene langgar jugak
Sapelah yang buta sangat tak nampak ke kucing segemuk-gemuk Boboy and Manis tu melintas?
Bangang...


Makcik aku meroyan
Aku pon nak meroyan gak...
sedehhhhh~
Hwaaaaaaaaaaaa~


Hanya ALLAH la yang tahu betapa sayangnye aku kat kucing2 aku taww...
Aku sayang kucing aku macam aku sayang anak2 aku... (haha macam le aku ade anak kannnn)
tapi yelah..bile kita membela haiwan ni, kite akan bagi die TLC (Tender Loving Care)
same le macam anak kan
kene bagi TLC gak


Bila aku dapat tau berita si Boboy ni meninggal tadi
Aku terus lari carik Debab
Aku pelok Debab kuat2
Pastu aku cakap kat die "Bab jangan tinggalkan akak tau...nanti akak mesti sedih giler.."


Aiyoooo malas nak tulis lagi
Korang bukannye paham pon bahase aku yang tengah mamai + sedih + meroyan ni
Oklah
Out~





Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday (wordless ke?)












Thursday, November 17, 2011

My 25 Best AWKWARD moments

This is kinda funneh and AWKWARD to share my best awkward moments with y'all...
but it keeps on happening to me all over again :D
And there's no harm in sharing, ayte?
But seriously, they're totally awkward...

  1. That awkward moment when someone says 'Good Morning' and you say "Gdd Mfgtssjhdk...' 
  2. That awkward moment when you say 'Goodbye' to someone but you both walk off in the same direction
  3. That awkward moment when you accidentally call your teacher/lecturer 'Mom'
  4. That awkward moment when you confidently said out loud a wrong answer in class
  5. That awkward moment when someone's washing the dirty dishes and you slowly put down another dish in the sink
  6. That awkward moment when you're busy cam-whoring before you notice there's someone in the room.
  7. That awkward moment when you still talking on the phone without realizing that you friend's already hang up.
  8. That awkward moment when somebody unexpected arrived at your place in the morning and you're still in your pyjama or worst 'baju kelawar' ;p
  9. That awkward moment when you see someone that looks like someone you know and you scream their name, and it's not them
  10. That awkward moment when it's quiet and you're eating something crunchy xD
  11. That awkward moment when you do not silence you phone in the mosque because you aren't expecting any phone calls and when you pray, your phone starts to ring like hell- many times.
  12. That awkward moment when you're in a class where you don't speak to anyone and your teacher says go find a partner.
  13. That awkward moment when someone mistaken you for the shop assistant
  14. That awkward moment when your teacher asks you to read out loud and you don't know what page they're on.
  15. That awkward moment when you most confidently sing along a very famous song with your friends and you get the wrong words.
  16. That awkward moment when you're commenting on someone's FB status and they completely ignore your comment, but keep answering everyone else's comments.
  17. That awkward moments when someone deletes their comment on FB and you seem like talking to yourself.
  18. That awkward moment when you're checking up yourself in the window of a car before you notice there's somebody inside that car...
  19. That awkward moment when you're chewing on a borrowed pencil.
  20. That awkward moment when you're staring intensely at your crush, and he stares back at you, and then you straightaway look down and start to blush like an idiot.
  21. That awkward moment when you upload a new FB profile picture and someone likes your old one.
  22. That awkward moment when you're being left alone with your friend's parents.
  23. That awkward moment when someone you dislike so much says something funny and you try your very best not to laugh.
  24. That awkward moment when you're walking out like a supermodel and your stupid bag or shirt hooks on the door handle.
  25. That awkward moment when someone asks 'Have you two met?' and you replied 'No' and the other person says 'Yes'


Haha..LOL...
And many more cuz I am blogging this when my assignment still piled up on the desk...whoa..this is awkward :)

Sheesh.I gotta go! ;) LOL

Sunday, November 13, 2011

Supplement.

People say
I should take supplements
Vitamin C...B Complex...Omega 3
For  my skin so dry 
and also for my effing PMS and irregular mood swings
I bought some Vitamin C
since I heard that Vitamin C can reduce stress
jajaja...


Ya know what, I am totally stress-free right now
Reassured
There's nothing to be stress for...y'all
Ironically, there's a long list of incomplete assignments on my desk
And I still feel nothing :/


:))




my mom bought these for me...ada promotion belilah kan....

Here goes my cheek...dah macam pinggan..haha




Thursday, November 10, 2011

Muktamad

Assalamualaikum wbt...


Apa khabar?
Kalau sihat Alhamdulillah...
Kalau tak, semoga cepat sembuh, InsyaALLAH..


Dah lama aku tak tulis tazkirah kat blog aku yang senduk ni
Aku pun tak tau la apa dah jadi dengan aku ni sebenarnya
Sekejap ke hulu, sekejap ke hilir, fikiran berkecamuk...
Kadang-kadang aku terfikir, betul ke aku ni on the right track sekarang ni?
Adakah aku ni berada dalam kategori baik ataupun yang sebaliknya?
Persoalan ni aku susah betul nak jawab...


Aku teringat bila aku tanya Kak Mariah (Semoga beliau cepat sembuh) pasal baik and buruk ni.
Kak Mariah cakap, "You define lah sendiri baik tu macam mana...buruk tu macam mana"
Betul jugak tu..
ada orang cakap, orang pakai tudung tu baik...budak sekolah agama ni bagus
tapi ada jugak orang lain yang kata disebaliknya...
Yelah..orang cakap lah..bukan diri kita sendiri yang kata...
Kita kan ada agama, ada adab, ada moral,
So sepatutnya kita sendiri lah faham yang kita ni sebenarnya baik ke tidak.


Tapi aku masih tak tau aku kat kategori mana
Sebab aku banyak buat dosa...banyak khilaf yang aku dah buat
Sesama manusia: keluarga, kawan-kawan
So, tak ada maknanya aku nak panggil diri aku ni baik..
bolehlah kalau aku cakap yang maybe aku ni kat golongan yang ok2 aje lah...takpun kat golongan yang tak berapa baik...


bila aku fikir-fikir balik, renung-renung balik
Banyak salah aku datang dari lidah aku sendiri.
Kadang-kadang kita tak perasan sewaktu kita berkata-kata tu, ada hati yang terasa...
Kita tak sengaja, tapi disebabkan kita cakap tak pandang kiri kanan, habis semua kecil hati dengan kita.


Memang susah nak jaga hati orang kan...
Kadang-kadang sampai hati kita sendiri yang terluka


Kalau sesiapa yang terbaca apa yang aku tulis ni
And ada terasa hati dengan aku, 
tanpa segan silu, aku benar-benar mohon maaf kat korang....
andaikata aku banyak lukakan hati korang..
aku tak sengaja...mintak maaf lagi sekali...dari hujung rambut sampai hujung kaki
melainkan kat someone yang aku tengah nak adakan jurang dengan dia sekarang ni,
anggaplah yang apa yang aku cuba lakukan ni demi yang terbaik..maaf...


Aku memang banyak cakap...
and ramai orang yang sakit hati dengan aku sebab mulut aku yang macam murai ni
Aku tahu yang tu
And aku rasa tu antara kelemahan aku yang susah untuk aku ubah...
Aku memang banyak kali pasang niat nak jadi diam aje, tak nak cakap banyak-banyak lagi dah
Tapi yelah..susah kan...
Tapi aku still cuba perlahan-lahan...
InsyaAllah doakanlah yang terbaik buat aku...


This entry is a reply from my mom's post. Thanks mum. :')


Shut up and Smile smile smile :)


"Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, berkatalah yang baik dan jika tidak, maka DIAMLAH" 
(Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim)

-Silence is a medication for sorrow-

Sunday, November 6, 2011

Header Baru

Harini mak tak tahu nak buat ape di Aidiladha yang mulia ni...
Assignment melambak tapi tak tahu mana satu nak buat dulu...hehe (boleh gune ke alasan ni?)


So mak pon macam biasa, bukak buku conteng mak, menyonteng la ape lagi kan...
Conteng lah kan...siap buat art pakai make-up mak lagi tu...habis kontot lipstick mak kerjekan...feeling sangat nak jadi make-up artist, make-up kan buku pon jadiklah kannnn..
Tapi tetibe nampak comel pulak hasil contengan mak tuh...
Siap cium-cium lagi kannnn...ko hado?
Kalau orang tengok mak mesti ingat mak gile nak kahwin sebab cium buku
Padahal nak tengok lip mark mak ni ada tak rupa lip mark Angelina Jolie ke tak kannn
Tengok tuh feeling lagi..padahal ada la sikit-sikit rupa lip-mark saathiya...haha
dheyyy! Kutuk bibir saya kaa?


Lantak la korang nak komen hape....ade mak kesah pulak kannn?
Dah2..mak nak sambung buat assignment....banyak uollss...
Uolls mampu sambil buat assignment sambil cium buku...
Ni baru betul belajar okehhh...
Non hado~


ha..nilah akibat banyak sangat isap rokok...ni kucing mak si Tini ni nak buat braces katenye...tak main lah g buat kat dentist kerajaan je uolls...nak g swasta gak..mampoo? Sape daddy gula kat luar sana nak sponsor, sila-sila la contact mak k? haha

Budak comel ni datang beraye rumah mak tadi...dia cakap, "Camat Ari Aye! Nak lo titap moleh?" atau bahasa normalnye "Selamat Hari Raya! Nak telur kicap boleh?"




Monday, October 31, 2011

My Silence Answers Everything

I talked too much
People said I'm being an attention seeker


I gave too much
People said I am cheap and trying to show off


I cried too much
People said I am an emo and a whiney


I joked too much
People said I'm being nasty


I helped too much
People started to take advantage on me


I smiled too much
People said I'm crazy
and some boys think that I am trying to flirt with em


I called too much
People said I am clingy


I texted too much
People said that I should get a life


I blogged too much
People said that I am creepy


I fooled around too much
People said that I am a plain idiot
And a harsh person.


Alright y'all
I'm pissed.
So I am just gonna sit down straight
and be quiet now...
Shhhhhh.....................




Tuesday, October 18, 2011

New Leptoap

Assalamualaikumwbttoallmybelovedreaders!


Hari ni batak dapat leptoap baru soooooo happy and glad! Tra-ra-ra-ra-rahhh!
Thanks ummi and abi !! I leebbbb both of you soo much! Muah3!
Tu yang menggigil2 taip kat sini ni sebab teruje nau kan pakai leptoap baru...hahaha dah tak nampak space key kat ne.
By the way minggu ni aku busy lerrr...so tu yang ntah ape-ape lah mood aku...hehe
So minta maaf sangat2 kat sesiapa yang terasa dengan aku..tak sengaja ok kalau tibe2 termarah or tersentap...x sengaja la sayang2 ku sekalian...bukan suke suki aje nak memarah...


Jadi hari ini mak very happy so takmo marah-marah...
esok lusa tulat tunggik pon mak takmo marah2...
sebab jumaat ni mak dah tue..mak dah jadi budak 20 tahun yeay!! haha
Cepat bagi mak hadiah!
Hahaha...taklah...mak ni bukan harap hadiah pon sebenarnye *ececeyh*
Kalu tak bagi pon xpe...tapi mesti janji kena doakan mak panjang umur and murah rezeki tawww! Pastu doakan mak dapat suami yang baik and jadi perempuan yang solehah...ok uolls?


Oklah...mak dah mengantuk ni mau tidur...esok mak ade kelas uolls...
By the way dah lame tak gune bahasa pondan dalam belog niy sebab maybe mak takde mood kot...
Yelah kan minggu lepas kann......okehh teettttttttttt stop....forgive and forget ok uolls...
Malas nak cite mak nak tido! huhu


Goodnite uolls...
sleep tight..
peluk bantal bucuk kuat2..
mak cayang uolls semua pembaca belog mak ketat2!


Sayaaanggg uolls semua sesangat! :)

Leptoap baru makkk!!! hehe

Wednesday, October 5, 2011

Ujian yang Takkan Pernah Padam

Assalamualaikum wbt to all my beloved readers

Apa khabar?

Aku alhamdulillah, sihatlah...dari segi fizikal
rohani insyaAllah...
mental insyaAllah...
Cuma fikiran ni aje yang tak kenal-kenal erti tenang lagi...

Tadi aku ada kelas agama. Sebenarnya kelas TITAS (Tamadun Islam dan Asia) tapi aku lebih suka panggil kelas agama sebab ustazah yang ajar.
Ustazah tadi cakap kat kelas...kalau tension, kita pergi laut...
Tengok laut....
Berkaki ayam di tepi laut...
Pijak pasir...feel the sand...
Bagi cas-cas negatif dalam badan ni keluar...
Lepastu azan...

Aku tension sangat sekarang ni...
Tahun ni dapat tengok laut sekali aje...
Itupun masa aku pergi melawat kawan aku time kat Kelantan tu
Pergi Pantai Cahaya Bulan...

Ustazah tanya, kalau awak tension awak buat apa...
Aku terfikir, yang aku kalau tension aku suka karaoke...
Hilang tension dapat menjerit-jerit dalam bilik tu
Tapi haruslah aku pergi dengan kawan-kawan pompuan je kan...
Haram ok bagi lelaki join sekali...
Kalau tak dapat g, aku menyanyi kat bilik aje lah...pasang lagu pastu karaoke sorang-sorang...
Pastu hilang terus tension...

Tapi hilang sekejap aje kot aku rasa...
Ni dah tension balik...
Sebab tadi aku kena slap dengan someone...
Aku rasa berpinar sangat...Blur...even though aku dah slap pompuan tu balik...
aku rasa macam ALLAH marah sangat kat aku
Aku rasa padan muka aku...
Patutnya kalau tension,
Kita istighfar...
Tapi, aku pergi karaoke....
Kalau masa kat sekolah dulu senang lah nak g laut
sebab sekolah aku tu sebelah laut aje


Tapi sekarang celah mana nak cari laut kat tengah-tengah hutan batu KL ni?
Aku gantikan laut tu dengat langit...
aku rasa tenang tengok langit...
sebab langit luas...
Langit pon macam perasaan aku jugak...
Kadang-kadang cerah, 
Kadang-kadang mendung...
Kadang-kadang, hujan...ribut petir...

Tapi aku fikir
Aku tak dapat capai langit...
Aku dapat tengok aje...
Kalau laut, aku boleh rasa air laut...
Mandi air laut...
Aku akan rasa happy kalau jumpa laut....

Apa yang aku merepek panjang-panjang ni?
Alah ..aku repek-repek pon ada jugak orang baca kan...
Alhamdulillah...
ALLAH bagi aku ujian...
sebab ALLAH sayang kat aku
ALLAH tahu aku kuat...
ALLAH tahu aku mampu...
ALLAH tahu aku last-last pon aku balik kat Dia...
ALLAH nak tarbiyyah aku sebenarnya...

Orang lain menghadapi ujian yang lebih besar daripada aku
Tapi mereka still boleh SURVIVE...
Why not me?
I am strong...
I have faith in God...
So I can go through this..
I don't care what others would think about me...
Say bad things about me...
Get angry with me...
Ignore me...Fine!
I won;t give a damn about those silly things...
Because apa-apa pun, diorang takkan faham...
ALLAH aje yang tahu....



p/s: tapi mak tetap suke karaoke nok...katelah ape pon ...nak cerca pon cercalah...ADE AKU KESAH????


Monday, September 19, 2011

Sambal Goreng Ummi Kite

Assalamualaikum wbt untuk semua pembaca yang kite sayangi...


Entri ni khas untuk ummi kite 
Kite sayang ummi kite
Ummi kite selalu buatkan sambal goreng untuk kite bawak bekal ke asrama
Sambal goreng ummi kite sedaapppp
Dulu masa kite kat asrama SHARODZ, ramai kawan-kawan kite suke mengendeng makan sambal ni dengan kite
Jadi, sekejap aje sambal goreng ni habis, licin


Tapi masa kat IPBA, lain plak ragam kawan-kawan kite
Ramai kawan-kawan kite tak tahan pedas
Yelah, taulah kite sorang je orang Melaka kat sini kan
Orang Melake je lah kan suke makan pedas-pedas ni
Orang lain sume perut manja-manja tak tahan pedas
Aiyoooo.....


Ummi, yang setakat ni, 
Fatinok dengan Malina aje yang melantak sambal ni...
Alaina pondan Muo tu pon taknak makan sambal ni...benci die mari kite cerca dia !!! haha
Si Waheida budak Kelate tu apatah lagi...manihhh belako sume makanan die...hoho *racist sgt statement*
Boleh tahan lama tak sambal ni?
Minggu ni sarapan roti sambal ajelah nampaknye...hehehe
Sayang tau kalau tak habiskan
Penat ummi kite buat....


Oklah kite ade keje nih
Malas nak tulis pepanjang
Kepada ummi kite,
Jangan risau, sambal ummi ni pasti akan habis jugak
Don't worry bebeh! Hahaha


Nilah sambal goreng mak kite.... xD

Tadi kite kluar dengan minachi ni kejap sebab die rindu kat kite...bukan kite yang rindu kat die ye....die yang rindu kat kite..hahahaha

P/S: Sorry la entri ni aku tergedik gune ganti name 'kite' plak kan...ala saje je nak menggedik di malam hari ni uolls...hoho

Saturday, September 17, 2011

Sky Admiration

Don't call me kiddie pool if I tell you this.
I have just realize that our sky can turn into every different colour that ever crossed our minds.
Whoaaaa! *Mouth open like a big fat 'O'*
Believe me, I'm kinda feeling like a deep old astronomer here. :)
It's like everybody can see the light bulb all over my head now..
I feel so intelligent because I discovered this without the helps from Mr Google.
Except for the picture that I'm gonna show you guys down below- still I have to thanks Google for helping me to defend my point. Haha


Let's take a look.
Everytime we picture the image of sky in our head, this one below will usually pop out, ayte?


The BLUE sky.

But wait! Have we ever think of the sky in a different colour like:-

ORANGE (During the sunset)

INDIGO (When it's dusk) 

 PINK (When it's pre-sunset, I think)

 WHITE...

BLACK (at night :) )

RED (combination with orange during the sunset)

 GREEN (During a thunderstorm)

 PURPLE (usually during the dawn)

 and YELLOW (almost dusk)

I am totally immersed in serenity and peacefulness everytime I look at the sky.

'Can't you feel God's existence? Just take a look at the sky. Everything in this world have their own creators. Similar to this majestic sky. Who's the Powerful and Most Brilliant Creator that create the sky which can turn into variety of colours, decorated it with those beautiful hovering moon and millions of stars, the sun, clouds, with birds flying all over it. Think about who else can create the sky other than the omnipotent Power that create us- the humans- surrounding with every living things around us. Sheltered from the direct heat from the sun by the wonderful sky. Who else would create it other than God? So why would people simply think that God's not exist?'

That's what my dad told me everytime we argue about the reasons for the people who do not want to believe in the existence of God. 

I believe in God. and as a Muslim, my God is ALLAH.
I love ALLAH. 
Because I know that by loving Him is the ONLY way that can lighten up my heart and keep me happy.
I know that ALLAH plans everything for me (Qada' and Qadr) and they're for my own good.
ALLAH is Great.

To all my friends, Muslim or Nons, I just love to remind you that whenever you glance at the sky, please think and ponder about it's Majestic Creator. I'm sure that you're all gonna be humble by the radiance of God's existence.


And for the Muslims, never forget to say 'SubhanAllah' (",) 

Tuesday, August 16, 2011

Bakal Kehilangan ...

Aku sedih sangat hari ini
Aku tak tahu kat mana nak curahkan luahan hati aku...kat blog ni aje lah nampaknye
Kelmarin Kucing hitam aku, Yenna, muntah-muntah...
Badan dia lemah sangat sampai lalat hurung pun dia tak terdaya nak halau macam kucing normal..
Aku ingatkan dia tertelan racun sebab aku pernah nampak dia minum air kat longkang
Then, aku bawak dia ke klinik semalam.
Vet bagi injection antibiotic and vitamin sebab dia kata Yenna hanya kena diarrhae
Aku ingat everything's just gonna be fine lepas bawak jumpa pergi vet..
Tapi..

Pagi tadi Yenna mati...
Aku terkejut...
Sangat terkejut sebab ingatkan dia akan sembuh
Then, Shida (another kitten) pun tiba-tiba demam
Aku pergi lagi ke Vet
Dalam bulan ni dah 6 kali aku pergi Vet sampai dia pun dah kenal aku
Aku bagitau Yenna dah mati
Vet pun terkejut
Then dia recheck condition Shida
Dia sahkan kucing aku kena serangan Parvovirus
Virus ni takde ubatnya
And virus ni juga jenis berjangkit
Aku tak tau nak kate ape dah
Petang ni Singlet pulak jadi murung macam Shida
Putih aje yang nampak ok sikit tapi dah tak nak makan
Aku bagi makan sedap-sedap pun diorang tak sentuh
Rasa sedih sangat...
Vet cakap bila kucing dah kene virus ni
Dia akan hilang selera makan sebab tekak diorang akan jadi sangat sakit

Aku sedih gila
Aku suapkan air glukos kat diorang guna syringe
Tapi diorang meronta-meronta taknak telan
Sebab tekak diorang sakit
Aku rasa tak terdaya and tak tau nak buat apa lagi
Bahu aku sakit gali kubur Yenna pagi tadi...hati apatah lagi..kecewa sangat ...sebab Yenna sangat manja dengan aku...
Besok bahu aku mungkin akan sakit-sakit lagi
Sebab aku dapat rasa yang kucing-kucing aku ni nak tinggalkan aku...

Rasa diorang ni macam kene annihilate aje
Ironinya, aku baru mandulkan Tini
Lepas ni memang takde can lah aku nak dapat anak kucing lagi

Ya Allah, besar sungguh dugaan ini...
Aku tak nak mempersoalkan takdir sebab Kau Maha Mengetahui akan setiap apa yang berlaku
Tapi izinkanlah HambaMu yang hina ini merasa kasih sayang dari kucing-kucing peliharaanku ini...
Janganlah kau ambil semuanya, Ya Allah
Aku tahu mereka ni semua hanya pinjaman
Tapi aku nak memeliki mereka lebih lama sedikit...
Janganlah Kau ambil mereka dalam keadaan mengejut begini...
Aku rasa sangat merana...
Ya Allah, Kau kuatkanlah hati aku ini
Supaya aku dapat bersabar dengan ujianMu ini
Tapi jika memang inilah dia ketentuanMu
Aku pasrah, ya Allah...
Aku redha,..

Janganlah tinggalkan akak.... :'(