Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 30, 2010

Kenangan Matrikulasi: Lagu Kehidupan- Raihan [ft InTeam]

Assalamualaikum wbt to all my friends!


Ape khabar semua? Kaifa Halukum?
Ana bikhair..Alhamdulillah..
Semoga kesihatan ni berkekalan..InsyaAllah


Hari ni sebenarnya aku agak sibuk nak siapkan assignment English Studies yang dah lama giler tertunggak. Due date dia dahlah Jumaat ni [3rd Sept]. Harap-harap dapatlah aku siapkan dengan jayanya..amin..insyaAllah.


Duh! Sebenarnya aku tengah tension. Idea tengah kontang. [Idea! Idea! Mane ko pergi ah??] Nak buat ayat rasa macam tak sedap jer. Tension aku tengok roomate aku yang dua orang ni dah siap. [Wuwuwu tulah sape suruh buat lelambat?] Adeii..tapi aku ni memang jenis tak reti nak buat kerja awal-awal sebab nanti ade je nak edit..edit kalau jadi lagi baik, oklah..ni tak..edit makin jadik hancus-lebus-pancit sumer. Baik tak payah! Kena tambah lah..tolak lah..lama-lama markah jadi ciput..ceh..hehe


Di saat tension ni lah aku terimbau kenangan time aku 2 bulan kat KMJ [Kolej Matrikulasi Johor] tahun lepas. Wah! Punyelah aku sengsara nak buat dia punya apebenda tu..kuiz lah..assignment lah..hapekejadah semua yang boleh buat otak aku ni jadi clogged. Lagi-lagi Maths yang susah tahap gaban tu..[wah! time ni le baru nak bersyukur untungnya aku dapat masuk IPBA..ngeh3..babai Maths.hoho] 
Aku masih ingat memalam aku stay up dengan roomate aku; Eni and Zima siapkan kerja and wat revision. And malam-malam macam gini lah aku selalu nyanyi sorang-sorang lagu Raihan ft Inteam yang bertajuk 'Kehidupan' ni. Sebab lagu ni kan..maksudnya kan..amatlah mendalam..


Ni lirik dia..cuba renungkan;



Kesenangan yang datang
Tak akan selamanya
Begitulah selepas susah ada kesenangan
Seperti selepas malam datangnya siang
Oleh itu waktu senang jangan lupa daratan

Gunakan kesempatan untuk kebaikan
Sebelum segalanya terlepas dari genggaman
Kelak menyesal nanti tak berkesudahan
Apa guna sesalan hanya menekan jiwa

Jangan difikir derita akan berpanjangan
Kelak akan membawa putus asa pada tuhan
Ingatlah biasanya kabus tak berpanjangan
Setelah kabus berlalu pasti cerah kembali

Ujian adalah tarbiyah dari Allah
Apakah kita ‘kan sabar ataupun sebaliknya
Kesenangan yang datang selepas kesusahan
Semuanya adalah nikmat dari tuhan


Hurmmmmm.....

Ida [Garfield], Farahanis, Zimah and Iqang ;p


Me and Farahanis..we are besties ;)


Mish them 


Kim [budak pandai taw ;)] and Eni


Mira [Ultraman ;p], me and Ikang! ;p

Me and Mira Edora ;p

Bubbye KMJ..wuwuwu

Oklah tu aje rasenye
Aku nak sambung wat ES assignment!
Chayok chayok Leen!
Ujian adalah tarbiyah dari ALLAH swt...sabau je le.. ;)

Wassalam ;)

3 comments:

Azham Vosovic said...

huhu.. la so kenal Adibah la before this?? heheh keciknya dunia

Azham Vosovic said...

huhu.. la so kenal Adibah la before this?? heheh keciknya dunia

Amalina Sulaiman said...

haha..time kat sana tak kenal pon diba..penah nampak aje..diba sombonk..hehehe