Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 25, 2010

Maksud Tersirat di sebalik Lagu Alejandro- Lady Gaga

Assalamualaikum wbt to all my dearest readers!

How are you? Good? Easy? Sempiiiitt?
Ahha! Talk about sempit, actually my life here also kinda sempit now loh..
Sempit + Busy with the assignments.. [cepatlah cuti..wuwuwuu]

Hurmm...pasal hal Lady Gaga yang tak habis-habis dengan kontroversi sensasi ni..Ahlan wasahlan! Silalah kepada sesiapa yang nak share..Ini pun diterima daripada seorang sahabat dan aku pasti dia pun menerima benda ni daripada seorang rakan yang lain..Well, sharing is caring kan?;) Macam tahu-tahu je, sebab tadi tengah buat assignment, telinga ni duk dengau lagu Alejandro ni sambil mulut ini dengan automatiknya menyanyi lagu ni mengikut rentak lagu nih.. Ish ish ish..Al-maklumlah kan..tengah hilang pedoman buat kerja. Nyanyi pun pakai bantai aje lagu-lagu yang di play kat Winamp ni..

Hmm ok well, CREDIT kepada penulis asal yang aku tak dapat pastikan siapa, Moga kita semua beroleh manfaat dari apa yang dia cuba sampaikan ni..ok...



Assalamualaikum.. Semoga apa yang nak saya sampaikan harini dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat-peminat cik Gaga ni. Insya-Allah.. Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati. Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia dah release. Banyak kontroversi tentang video ni. Time nak tengok tu macam ragu-ragu jugak lah..Yelah.. vid cik Gaga ni saya sudah sedia maklum banyak unsur-unsur lucah..Tapi oleh sebab nak mengkaji apa yang ada dalam vid dia kali ni jadi saya play jugak vid dia. Jadi seperti yang disangka. Banyak benda yang dapat dilihat dalam video yang membuktikan yang dia memang Illuminati puppet. Ramai lagi artis Hollywood pun sama tapi dia yang paling berpengaruh so far ..Video yang mencapai lebih dari 20 juta viewer kali ni lebih berani dan mengandungi banyak symbolism. Saya akan cuba explain dari apa yang saya dah dapat di satu web. Rasanya ramai jugak yang dah tahu cik Gaga adalah salah satu artis dibawah naungan illuminati. Bagi mereka yang tak tahu apa itu illuminati boleh lah keweb ni: http://mistisfiles.blogspot.com/ (klik siniand tengok dekat belah kanan cari Jentera Fitnah Al-Masih Ad-Dajjal ..Ada complete explanation tentang Illuminati and Freemason juga Lepas dah faham boleh teruskan baca apa yang nak saya explain lepas ni 

Dalam video terbaru dia, ada sesuatu yang cuba disampaikan. Ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan .Kalau hanya dengar lagu ,mungkin tak banyak yang kita boleh tahu .Kita akan mula analisa dari permulaan video lagu Alejandro – Lady Gaga hingga habis. Ini adalah jalan cerita berdasarkan video. Jangan hanya baca buka mata tapi baca buka minda.

Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.








"I know that we are young.And I know you may love me. But I just can't be with you like this anymore, Alejandro."

Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus). Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan Christian). Kenapa kata Sacred Heart? Tengok gambar bawah..


Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa..tapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (very symbolic) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus).Google untuk baca lebih lagi ..

But I just can't be with you like this anymore, Alejandro. 

Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya TIDAK!.. Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia, apa dan siapa Alejandro? Kemudian dalam video tu,  Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati  The All- Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya. 













Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang 'control' dia. Atau senang kita guna istilah dia adalah 'mind-control slave' .

klik gambar untuk view yang lebih jelas

Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dia nampak kosong, nampak bingung betul-betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya- oleh Gaga si illuminatist tak guna. Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring, memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih.Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni Gaga pandang ke langit dan menyanyi part:



"Stop,please, just let me go, Alejandro" .


Sebaik saja dia sebut "Alejandro" Gaga mengangkat dua tangannya ke langit. Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia.





"She hides true love En su bolsillo. She's got a halo 'round her finger, Around you."

Maksud lirik ni pulak .A halo' bermaksud ia dianggap "suci "(holy). Around her finger (cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati. Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan.. Selepas sahaja lirik tu...Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula.. Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri. Dengan memeluk satu spirituality yang baru. Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian (Syaitan). Kenapa kata jadi paderi Syaitan? Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga..



Tengok tu, tutup mata sebelah lagi...

Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas. Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan. Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain. Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..


" In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (...) Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore it has no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of white magic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed." - Manly P. Hall





Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan Gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan. 


Don't bother me, Don't bother me,Alejandro (merujuk kepada tuhan) Don't call my name, Don't call my name, Bye Fernando ..I'm not your babe , I'm not your babe, Alejandro (tuhan) 

Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada  kedua bahu Gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Diangkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan .Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka. Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya. Tasbih adalah serangkaian manik-manik (rosary) yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih..Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer. Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer..

I'm not your babe I'm not your babe,Fernando.



Waktu menyebut perkataan Fernando, Gaga membuat simbol tangan yang jelas merujuk kepada Jesus). Itu adalah tanda berkata bagi ajaran Kristian, Katolik kepad mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri. Kita yang kena solve apa makna dia.. Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gaga dah menghina kristian cukup banyak dalam video dia.Gaga menyanyi sambil memandang ke atas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :
" Don't call my name,Don't call my name ...Bye Fernando (Jesus)"





Dan di akhir video ...Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu tapi akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkanlah sendiri siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ? Siapa ketua ? Anda mampu cari jawapan nya kan? Insya-Allah pasti .. 





Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam.. bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romance. Jadi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni Gaga menolak iman Kristian dengan mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain. Hmm lepas ni apa? Menghina Al-Quran dan Islam? Nauzubillahimin zalik... jauh-jauhkan la ya Allah ... Cik Gaga ni membawa bersamanya semua agenda illuminati dan tak tahu la macam mana ramai yang boleh terpukau dengan dia. Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragu dengan diri Gaga ,tindakan nya dalam setiap video, tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini ,berhentilah mendengar lagu Gaga.Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah .(Tiada Allah). Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai.Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan ia hanya lagu) dan pada saat itu, apa akan jadi? 

Penuh dengan gaya hedonism....[bentuk salib lagi tu]




The All-Seeing Eye


Ya Allah,lindungi lah kami daripada tipu daya syaitan dan sekutunya..Amin ya rabbal alamin.  

Sumber asal: vigilant citizen :) 

Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya" (Al- Isra' 17:36)


Hmm...oklah
Renung-renungkan dan selamat beramal!
Say no to Lady Gaga!
Wallahu'alam..
Assalamualaikum wbt :?

3 comments:

Azham Vosovic said...

uish... terkedu seketika lps baca ni...

Amalina Sulaiman said...

hahaha ;p

peaNut said...

wahhhh...terbeliak biji mata dh ni..