Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 16, 2011

ღ My Dream House ღ

Assalamualaikum wbt to all my beloved readers!


Today- I am a lil bit enthusiastic in doing my house chores plus assignments.
I did not plan on baking any cake but unexpectedly, after ummi got back from her big meeting in KL around 4 pm something, I suddenly had the urge to do so.
Haha~
Kerajinan yang langsung tidak dijangka-jangka kan....bley?


Topic for today's entry, My Dream House!!!


I don't know why on Earth tiba-tiba aje topic ni masuk dalam kepala otak. But, after I ponder a bit about my future...and realizing that most of my cousins dah kahwin and busy nak kahwin and cari rumah- I just unexpectedly have this kinda imagination about what is going to happen to me 20 years starting from today. How my life's gonna be? Dah kahwin ke? Hidup lagi ke? Dah gemuk ke? [ini tokleh bla punya cita-cita]..
Yalah..it doesn't mean I don't have a steady boyfriend@ soulmate, I don't have to do all these planning...kan?


Oklah...my dream house right? First sekali


I want a house that is situated on top of a foggy hill and has this kinda peaceful yet mystifying views.




And then, it should be brightly-painted. Taknak warna suram-suram ni sebab dia punya view da suram kan.
Macamni, aku nak bila orang nampak dari jauh rumah aku ni suram aje tapi bila dah dekat keluar interjection like 'Wah!!! Happy nya rumah ni!!" or "Wow!! Seronoknya kalau dapat tinggal kat sini!!"


hurmm...lebih kurang color macam rumah simpson ni la ツ 





Next, the house should have big, BIG windows!!! 




And the roof- should be like Anne Hathaway's Cottage. Aku nampak gambar cottage ni masa baca buku Macbeth..[err..lagi tepat, tak baca pun..selak-selak je] and terus fell in love ..haha




I want to have a big, BIGGGG attic sebab nak buat bilik tidur plus nak ada bird nest- swallow probably? buat sarang kat situ. Yelah kalau tengok fairy tale ke apa kan, kat attic rumah diorang mesti kadang-kadang ada burung duk buat sarang...wah!! Permainya kan? Very close to nature ツ 




And then, I wanna have a grazing area (for sheep) [jangan tanya nape aku nak bela sheep... sebab jawapan aku mesti frustrating: "sebab sheep lagi comel drpd kambing, kobau and lembu bla3 jawapan standard tadika] at the right side of the house surrounding.



Left-side of the house: A huge HUGE kitty-house!!! Nak letak cucu-cicit aku kat sini. ツ 



Backyard: Dusun buah-buahan lah..apa lagi kan!!! Nak tanam semua buah-buahan yang sedap-sedap...macam tembikai ke...papaya...guava...dukong, ciku, avocado....wah!! Banyak nihh!!



And then, kat front yard: nak tanam bunga lah, what else?!!! Sunflowers and Roses Absolutely!!!!



Bilik dia..aku nak banyak...must be more than 10 sebab nanti kalau family or friends visit, diorang boley lepak-lepak dengan selesa. ala-ala macam kat resort gittew..ツ 



The house should have a very terrific security system!!! Kalau boleh nak siap ada pak guard! Sebab..I DESPISE THIEVES SO MUCH IT'S CHOKING ME TERRIBLY TO SPEW THAT 'T' WORD!



And..aku nak ada secret passage kat dalam rumah ....huhu! senang nak sorok harta bertimbun kan...mampu? xDD



Hurm...lagi apa ek....hah!! Kat front yard tu aku nak buat taman. Nak buat waterfall olok-olok. And then nak ada wakaf....wah! Cantiknye! Huhu ツ 

lepak kat wakaf sambil makan kerepek beli kat Parit Jawa..nyum3 xDD


Banyak ni...berzillion-zillion lah duit habis nak buat rumah ni.


Nenek aku pernah cakap...tak salah kalau kita pasang angan-angan macamni sebab tak payah bayar. Selain daripada dapat buat kita punya otak relax...kita at least boley gain a lot of brilliant ideas yang probably bley guna dalam our real lives...right?

Tak kisah lah macam mana pun rupa rumah kita....as long as we know how to take care of it. Doesn't matter lah if it's only a small apartment or terrace house, kalau pandai jaga kekemasan dia, sejuk aje hati nak balik rumah kan?

As what I wrote earlier, yang kat atas tu hanya rumah imaginasi aku aje. a DREAM house... Dalam keadaan negara yang tengah mengalami kegawatan ekonomi macam ni, I think the probability nak make this dream comes true is 0.001% aje kot. Lainlah kalau kahwin dengan anak raja kan- tu lain la cerita dia. [Hahaha~ berangan lagi tu!!! Raja Gopal pon raja jugak kan??? muahahahaha gile ape??]


Tapi kan, kalau ditakdirkan aku kahwin dengan orang biasa-biasa je....

A HOUSE LIKE THIS PON WILL DO LAH! ツ 

ღ Bersyukurlah....ღ 

7 comments:

iqapika said...

adekah ak xmampu berangan2 cm ko ataupun ak terlampau realistic..??

ahhaha.. rumah impian ak ialah rumah yg last sekali ko tnjuk tu.. setingkat je.. ak malas nak kemas byk2 bilik.. plus xnk ada maid.. nanti dy ngorat laki ak.. gahahahha XD

iqapika said...

ak nk plg terer pun, apartment belakang ipba tu kot.. cun doe!! tingkap besar2 segala.. auuww.. romantik gitu.. tp bngunan ipba tu, sesak la pulak nk pndg kan.. da la oren.. berlumut.. retak, reput.. heh

iqapika said...
This comment has been removed by the author.
iqapika said...
This comment has been removed by the author.
Amalina Sulaiman said...

ngahahahaha!!!! alahaiii....aku ni berangan je arr....kalu tgok cite2 mat sally rumah dorg lawa2...ak pon nak wat rumah lawa2...brangan before tido ar nok...haha!! motip apartment blkg ipba?? hudoh gile dy pny view...ngahahaha!!! suh ar abg nas ko sewakan satu,,, weee~

Madre Amor said...

Dari angan2 baru datang cita2. tapi jangan sampai terjadi macam angan2 Mat Jenin pulak..hehe

Amalina Sulaiman said...

hehehe!! betul3 xDD