Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 5, 2011

Ujian yang Takkan Pernah Padam

Assalamualaikum wbt to all my beloved readers

Apa khabar?

Aku alhamdulillah, sihatlah...dari segi fizikal
rohani insyaAllah...
mental insyaAllah...
Cuma fikiran ni aje yang tak kenal-kenal erti tenang lagi...

Tadi aku ada kelas agama. Sebenarnya kelas TITAS (Tamadun Islam dan Asia) tapi aku lebih suka panggil kelas agama sebab ustazah yang ajar.
Ustazah tadi cakap kat kelas...kalau tension, kita pergi laut...
Tengok laut....
Berkaki ayam di tepi laut...
Pijak pasir...feel the sand...
Bagi cas-cas negatif dalam badan ni keluar...
Lepastu azan...

Aku tension sangat sekarang ni...
Tahun ni dapat tengok laut sekali aje...
Itupun masa aku pergi melawat kawan aku time kat Kelantan tu
Pergi Pantai Cahaya Bulan...

Ustazah tanya, kalau awak tension awak buat apa...
Aku terfikir, yang aku kalau tension aku suka karaoke...
Hilang tension dapat menjerit-jerit dalam bilik tu
Tapi haruslah aku pergi dengan kawan-kawan pompuan je kan...
Haram ok bagi lelaki join sekali...
Kalau tak dapat g, aku menyanyi kat bilik aje lah...pasang lagu pastu karaoke sorang-sorang...
Pastu hilang terus tension...

Tapi hilang sekejap aje kot aku rasa...
Ni dah tension balik...
Sebab tadi aku kena slap dengan someone...
Aku rasa berpinar sangat...Blur...even though aku dah slap pompuan tu balik...
aku rasa macam ALLAH marah sangat kat aku
Aku rasa padan muka aku...
Patutnya kalau tension,
Kita istighfar...
Tapi, aku pergi karaoke....
Kalau masa kat sekolah dulu senang lah nak g laut
sebab sekolah aku tu sebelah laut aje


Tapi sekarang celah mana nak cari laut kat tengah-tengah hutan batu KL ni?
Aku gantikan laut tu dengat langit...
aku rasa tenang tengok langit...
sebab langit luas...
Langit pon macam perasaan aku jugak...
Kadang-kadang cerah, 
Kadang-kadang mendung...
Kadang-kadang, hujan...ribut petir...

Tapi aku fikir
Aku tak dapat capai langit...
Aku dapat tengok aje...
Kalau laut, aku boleh rasa air laut...
Mandi air laut...
Aku akan rasa happy kalau jumpa laut....

Apa yang aku merepek panjang-panjang ni?
Alah ..aku repek-repek pon ada jugak orang baca kan...
Alhamdulillah...
ALLAH bagi aku ujian...
sebab ALLAH sayang kat aku
ALLAH tahu aku kuat...
ALLAH tahu aku mampu...
ALLAH tahu aku last-last pon aku balik kat Dia...
ALLAH nak tarbiyyah aku sebenarnya...

Orang lain menghadapi ujian yang lebih besar daripada aku
Tapi mereka still boleh SURVIVE...
Why not me?
I am strong...
I have faith in God...
So I can go through this..
I don't care what others would think about me...
Say bad things about me...
Get angry with me...
Ignore me...Fine!
I won;t give a damn about those silly things...
Because apa-apa pun, diorang takkan faham...
ALLAH aje yang tahu....



p/s: tapi mak tetap suke karaoke nok...katelah ape pon ...nak cerca pon cercalah...ADE AKU KESAH????


8 comments:

fadh ^_^ said...

gmbr kau sangat tak boleh blah nyah !
huhu biase lah tu, kite xkan dapat puaskan hati semua orang.
pandangan kita terhadap diri sendiri lebih penting dari pandangan orang terhadap kite :)

Madre Amor said...

sepasang sayap tak terlihat, umpama mimpi yg tersimpan, jd rintik2 hujan MENCIPTAKAN AWAN YG TERPILU....Buka mulut besarrrrr sampai ke telinga,
AWAN YG TERPILU!!!!!!

Dibalicious said...

Allah bsame org yg sbr leen... Hehe ko jgn lyn dah la, nnt ko pn same.... Heehhehe karok la bnyk2 ak sggup dga...

apple damein said...

gamba HD!!! hahaha..leen, someone said that, only tough people gets tough lesson.. :)

Amalina Sulaiman said...

fadh: thanks beb...gambar lame niyy...haha...i miss u..

ummi: hahahaa~ motip sangat tulis lirik lagu kat sini...haruslah kite pny molot besau..kata ning baizur jr. haha

Amalina Sulaiman said...

dibah: thanks bebeh...tulah..aku karok semalam hari ni tekak dah pedih...aiyoooo

ivan: haha~harusla gambar HD..btw thanks 4 the words...so thoughtful la u... :)

iqapika said...

amal.. aku rasa nak gantung diri kat pokok puding je ngan diri aku ni.. sorry for not being beside u lately.. mak bz.. u noe how b i am right?? right??

Amalina Sulaiman said...

iqa: alah...dun weri lah beb...i know and i understand...xpe...ni dah ok dah cket... :)