Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 2, 2011

I Mish this Place

Tadi aku baru balik dari SHARODZ...
Sekolah lame aku...
Dah 3 tahun aku tak jejak kaki ke sana
Hahaha
Sebab aku takut jumpe cikgu aku...eh yeke?
Ntah la aku pon tak tau nak explain apasal ntah aku pobia sangat nak masuk sana (pobia lah sangat kan...)


Tapi tadi lepas aku jumpe Dr Poji kat Duyong aku berkira-kira jugak lah kan nak pegi SHARODZ ke tak kan..
Alang-alang dah pegang stereng...lagipun aku belum ambil lagi sijil SPM aku..
Member-member skolah aku yang lain sume dah amik tapi gwa sorang je belum hambek-hambek lagi. !!
Hwaarrgghhh !!!


Nak pergi ke taknak...nak pergi ke taknak...habis bile lagi ko nak ambil sijil SPM ko??? Ntah-ntah cikgu dah buang dalam longkang sebab da lama tak ambil-ambil lagi kan...
Arghh daripada aku bersangka yang bukan-bukan aku pon pergi aje lah...
Menonong aje aku drive sorang-sorang (amateur) pergi sekolah...
Berhenti kat Mak Guard...Mak Guard baru...peramah betul Mak Guard tu ..aku borak kejap je sebab nak ambil pas pelawat...
Mak Guard tu suruh aku hati-hati naik bukit...alahai nampak nau muke ni muke baru pandai drive kann...haha


So aku pun naiklah...nebes jugak lah kan...nak jumpa cikgu...!!
Naik-naik je aku dah jumpe eye-candy SHARODZ...Ustaz Ensem (Ustaz Zul)...hahahaha !!!
Tapi dia tengah busy daa..aku pun segan nak tegur dia (pssttt...sebab aku pakai seluar jeans) so aku pon menonong aje la masuk office...


Jumpe MakCik Mila...Dia makcik librarian...so kitorang dulu agak rapat lah memandangkan aku penah jadi librarian kan...
Aku tak expect pon sape-sape ingat aku lagi...yelah aku bukannye famous sangat pon dulu-dulu. Famous sebab loyar buruk tu adelah kot sikit-sikit...
Tapi bila aku masuk aje office...Makcik Mila tu panggil aku dengan nada terkezut  "Eh? Amall??? !! "


and aku pon reply dengan muke blurnye, "Makcik??? lohh ingat kat saye lagi ke??" :cheekpalm:
Makcik tu pon siap salam peluk-peluk aku...hahaha...alahai saye pon rindu kat makcik jugak...
Pastu harosla borak-borak-borak kan..Kene gak perli ngan makcik uh da tak reti-reti nak jenguk sharodz ke...mentang-mentang da blajau jauh kan...haha...jauh le sangat...
Da borak baru le dia bagi aku punye sijil...


Pastu aku pon blah g masuk bilik guru gak...cari cikgu aku...
Cikgu Fiirrsstttt skali aku nak jumpe ialah Teacher Lila...sebab dulu aku agak rapat lah kan dengan teacher lila ni.
Tapi dia takdelah pulak...tengah mengajau...so aku dapat jumpe 3 orang cikgu aje sebab hanya 3 orang cikgu ni ajelah yang aku kenal and penah ajau aku dulu...(Cikgu Azizah, Cikgu Zarina- dua2 cikgu maths aku woohh, and cikgu serrrrzali and cikgu allen tapi dia ni  tak kira sebab dia tengah tidur menganga bawah aircond chiissss!!!)


Pastu da borak borak borak bla bla bla..aku pon rasa happy...
Pastu tetibe rase touching sebab cikgu still ingat kat aku lagi...huhuhu
Pastu aku pon g la meronda-ronda kat sharodz..teringat aku ada bawak camera...so aku amik le sikit gambau2 pemandangan yang very2 memorable bagi aku kat SHARODZ ni....


Koperasi SHARODZ..aku suke beli barang dekat koperasi sebab ada ustaz Zullll...hahaha miang2...

Blok C...ni blok untuk dak-dak PMR...

Bangunan baru ni weyhhh...masa aku dulu bangunan ni tak wujud pon lagi...

Nilah favourite spot aku...Library SHARODZ...Perpustakaan Darul Hikmah...

Blok Hantu..Blok F...Asrama budak-budak junior (time aku lah sekarang tataw sape yang occupy blok ni)...tapi dulu kaler biru tapi sal sekarang kaler orange????

Dewan besau...Nampak tak dalam bulatan merah tu? Kete mak aku ni still ada lagi sticker SHARODZ woohhh..hahaha...mak aku kate dia sayang nak buang...

Tangki air...dulu pernah gempar tanah tinggi kat tangki ni terhakis...takut woohh..

Dewan makan..da lawa da dewan makan ni..dulu mana ade mural bagai ni...huhu

Ni blok asrama favourite aku..Blok Marjan...aku suke blok ni sebab blok ni dekat dengan dewan makan..senang aku nak turun mencekik..huhu

Ni tangga yang aku selalu daki dulu-dulu...tangga dekat dengan surau..balik surau muke bercahaya aje masing-masing...ececece...

Ni surau sekolah aku...tak masuk pon sebab dalam tu ada budak-budak tengah wat tadarus..Mekk segan laa tetibe aje nak interframe kan...huhu

Hah! Ni sangat tak adil ok...zaman aku takde pon asrama kat belakang uh...cantik plak uh...tapi aku pelik la asal sume bangunan kaler orange ni??

Kotak hijau..tempat kiteorang mandi-manda kalau air takde...lalala...haha I miss that moment mandi gune gayung+beledi aje...haha

Dulu bumbung blok F atas bukit tu pernah terbang sebab ribut...yelah,,asrama aku ni dekat nau dengan laut china selatan...atas bukit plak uh kan...

Huhu...dah habis aku mencecey,..
Tapis seriously bila aku turun ronda-ronda kat SHARODZ ni aku rasa terimbau balik kenangan masa aku sekolah-sekolah dulu...
Rindu woohh...huhu

Len kali kalu aku rajin aku datang lah lagi....dah pandai bawak kete kan...ape lagi la kann..huhu

Btw, yang wat aku tertanya-tanya asal sume bangunan sekolah aku dah berwarna oren daaa??
Dulu komain pelangi lagi sekolah aku...blok hijau..biru, kuning...merah (eh ade ke??)
Tapi sekarang sume da worne orange...
Teringat terus kat lagu 'Orange' by The Filthy Youth...Ed Westwick mak yang nyanyii niii !! hehe


Oklah !! Sampai sini aje...wassalam
Oh lupe nak wish ! 'Selamat Berpuasa Uolls semua ! Takmo ponteng-ponteng tau ! Hihi"

14 comments:

fadh ^_^ said...

wuyooo lain dah sekolah.
da lbey 5 tahun kot xpegi huhuhu...

Madre Amor said...

Kenape le mereka tak potong rumput kat tepi tangga tu, dah semak camtu nanti ada pulak ulau melengkau...espy bila malam2, bahaya pada budak2 nak g prep.

kiranui said...

weh...blok f ak dok 6 tahun lpas mase numpang dlu...blok antu ek??agkla...kwn ak ad kne mlm tu...haha

Amalina Sulaiman said...

fadh: haahahaha...rindu kan? sekali sekala dtg la jnguk..da lawa da sekolah kite..

Amalina Sulaiman said...

ummi: hehe ala sejak zaman malina lagi mmg camtu..org potong rumput jrg2 dtg...besides mmg dah ad kes jumpe ulau pon kat c2...tp still camtu jugak...ish4

Amalina Sulaiman said...

ikram: haha yeke...jd mmg sahih la blok tu berhantu....alangkah org luar pon kne kacau apatah lagi org dlm kan...hehe

kiranui said...

ad org nampak ad bdk2 tngah lari2 n naik basikal bdk2 kt bwh tu mase masing2 tngah tukar turn charging fon kt watercooler kt dpn tangga aras bwh skali...nasib baik ak da tido time tu...hehe...kalo x,naye ak...haha

Amalina Sulaiman said...

owh...budak pompuan kan? haha...budak pompuan tu mmg penunggu blok F tu...kawan aku ramai aje pernah jumpe girl tu tapi so far takde yg pernah kene kacau dgn dia...hihi...pengalaman2....ak alhamdulillah x penah terserempak dgn girl tu... penah kene agkat adela...eee..bila ingat balik..meremang bulu tgkok aku....

kiranui said...

haha...agk angker jgk la tmpat ko tu...ad yg nmpk bygn pompuan pkai pkaian putih melintas mase nk msuk subuh...haha...ajak seekers la lain kali pg sharodz tu...haha

Amalina Sulaiman said...

haahha!! seekers?? xnak ah...ak x suke uncle seekers tu..ko da tgok penunggu istana?..uncle seekers tu nampak poyo giler dlm cite tu...xmo bagi dia dtg sekola aku...huhu..wahh korg duk bape hari je kat blok tu smpai mcm2 hah jumpe..huhu

ASyraff Ryu said...

kau still ingat lagi tak cerita keranda terapung kat syarodz dulu,skolah ko,skolah aku,ngan sultan muhammad...berlaku hampir setiap bulan julai...heeeee~(kalau ko masih ingat lah)

Amalina Sulaiman said...

mestilah ingat ohh!! seram woo...dia tukar sekolah tiap2 tahun kan? aku igtkan mitos aje tapi junior ak penah nampak maybe waktu tu turn sekolah aku...dia attack sekolah atas bukit aje kan? ko penah nmpak ke?

ASyraff Ryu said...

so far tak pernah nampak...tp berdasarkan cerita senior2 lah...aku lari kalau nampak

Amalina Sulaiman said...

hahaha...ko boley gak lari..aku da pengsan terus...hahaa