Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Sunday, January 29, 2012

Blueberry Cheese Tart bewarna HIJAU






baiklah sebelum timbul soalan2 dalam benak korang macam 'apesal blueberry cheese tart dak leen ni worne hijau?? bukan patutnye kaler ungu kebiru-biruan ke??' SILE BACE DULU KETERANGAN DI BAWAH !


haha..memang aku tau, blueberry cheese tart (BCT) aku ni takde rupe BCT yang orang len buat pon khenn...dahla bekas pon guna bekas egg tart. maka you can judge for yourself la aku ni sebenaunye orang yang jenis otak macam mana..asal boley, pakai tibai aje nyahh ..haha


so, aku memang da lame mengidam nak buat and makan BCT ni, jadi semalam masa g mydin dengan mak aku, aku quite tergesa2 la nak cari blueberry pie filling ni sebab mak aku suh cepat takut ice-cream yang kitorang beli tu cair... jadi aku TAK PERASAN langsung yang mendealah aku rembat ni blueberry jam. asal nampak perkataan depan dia blueberry and tengok harga murah nak mampos, harusla aku men capai jek kann.


sekali tadi masa adik aku selaku tukang piping filling tart ni bagi soklan cepumas kat aku,
"Ey kak! Apasal mendealah blueberry ni kaler hijau ah? name pon blueberry..bukan patutnye worne die worne blue ke??"
aku pon terkebil-kebil nak jawab soalan beliau lalu aku kate "entohle dik..jenama mende tu pon jenama 1Mesia...akak rasa pewarne kaler biru dia dah habis stok kot..sebab tu la dia substitute gune kaler hijou."
and adik aku still gak x pueh hati, dia g tanye ayah aku yang sengellll "Abi...warne blueberry warne die biru kan?" dengan wat-wat muke inesen.
pastu bapak aku cakap dengan konfidennye, "Taklah...warne PINK.."
pastu adik aku and adik aku pon tak semena- mena confused dengan warna sebenar blueberry.
benchiii..


walau hapepon,
meskipon, jenama murahan, rasa tetap mantop hokay... (feeling..)
time kasih le kat adik aku yang sudi membantu mengecahkan lagi dapur tadi...
feeling sangat muke masa piping..korang tengok gambar kat atas,, korang judge sendiri la betapa 'pakarnye' adik aku mengepaipkan inti cheese + blueberry hijau ni. hohoho


oklah dah isyak..nak sembahyang di awal waktu neh uolls..ececehhh
wassalam ;)

8 comments:

Orked Cleopatra said...

sedap giler...nak sket lin....x aci laa duk umah boleh men msk2x...nk balik umah gak...nak cuti lagi...

nk resepi..leh x? btw comel je hijau pun, aslkan sedap...hahaha

Elle Who? said...

haha...thanks acik...aku amek resepi kat internet aje...ni link die, http://www.myresipi.com/top/detail/3776 try la.. :)

Orked Cleopatra said...

lin, ni baru bleh masuk...kalau aku tekan direct name ko ni x boleh, x tau nape..

nk try gak laa tp tggu cuti dulu

Elle Who? said...

haha..okeh...try jgn tak try.. :)

bunga tulipz said...

waa..sedapnya..:)
nti bwk la upm utk akak sikit..hee~~ ^__^

Elle Who? said...

kak bunge: hehe insyaAllah kak...t leen bawak special utk akak sorg aje k? :p

bunga tulipz said...

yeay! okeh..haha..laju je kalu bab makan kn..
thanx leen...:)

Elle Who? said...

huhu..same2 akak! ;)