Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 31, 2012

Cheesecake Brownies.

Assalamualaikum wbt uolls!!!!!!!!!

hah! 
mesti korang meluat kan tengok aku asyik post pasal masak, masak, masak jek.
actually, aku ni seriously tak tau nak post pasal apalagi melainkan pasal makan sebab sekarang ni akulah GLUTTON kat dalam umah ni.
haha. kalau nak post mende2 len, aku rasa korang lagi up-to-date daripada aku ni.
so hadap ajelah k.
ok..
today I tried to bake cheesecake brownies that I learned from the book 'I LOVE SUGAR'.


i got this book from Book Excess, Amcorp Mall.. RM 17.90 je beb!

haha..this is how the brownies should look like

compared to my own version:






aku tengok barang2 semua ade. melainkan ricotta cheese yang aku gantikan dengan cream cheese aje.
and maybe that's the reason why my brownies look kinda weird. sebab tak pakai ricotta cheese yang lebih mahal daripada cream cheese. ahaha
anyways, the brownies still taste yummilicious!
you guys HAVE to try this!
satu sebab resepi die SENANG gile.

and lagi satu, sebab hasil die ABSOLUTELY SEDAP.
ini dia resepinye.


click the image if you wanna see the recipe clearer


okay. that's all for my update.
ACIK AMALINA, jangan lupa cuba ni bile balik umah nanti ok? :p
wassalam.

10 comments:

Azham Vosovic said...

Haha, bagus... yang ni pon aku sanggup testing...mana tau takut org lain keracunan (mampoo?) haha...so bg aku try dulu hahahah

Airil Azmei(Sky EagLe) said...

wah!semenjak duk melaka tercinta ni asyik masak je...nk siap sedia tok kahwin ke?=PP..look delicious...nk rasa!!!

Elle Who? said...

azham: hahahaha! amboiiii...haha..yelah2 t insyaAllah aku bawak dtg upm suh ko sorg jek makan...

openg: haha~ ceh ko tu satu melaka dengan aku jek pon...kalau nak rase meh arr dtg umah den..huhu xD

ASyraff Ryu said...

Wah pandai masak skrang...dh bley kawin nih ;)

Elle Who? said...

hahahaha...amboiii...asal boleh masak jek da bley kawen kann..haha~ kalau g2 chef ismail da lame da patutnye kawen..haha

Orked Cleopatra said...

ha, sume setuju ble dah pndai masak dah boleh kawen kan3x....untung laa...tp laki kite suka ke mkn2x dessert ni...hak3x...

Elle Who? said...

haha..alah nak taknak kenelah makan..die kene jage hati bini die...penat je masak...huhu

Bella Bellitos said...

nyesal baca post ko ni. kan dah terliur! sob sob :(

Bella Bellitos said...

nyesal baca post ko ni. kan dah terliur! sob sob :(

Elle Who? said...

haha ololooo...t balik buat laa...senang gile babas ok nok..huhu..