Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 24, 2012

Subhanallah..Kuasa ALLAH selamatkan cikgu saya

Assalamualaikum buat pembaca blog yang dirahmati ALLAH.

harini saya dapat satu berita yang mengejutkan.
itupun lepas ummi beritahu yang cikgu sekolah saya muncul dalam majalah mastika bulan ni.
Cikgu Faridah, cikgu BM saya kat SHARODZ dulu.
saya boleh tahan rapat jugakla dengan cikgu ni lebih2 lagi cikgu farida ni ajar saya BM masa saya Form3 and dia memang boleh dikategorikan sbg cikgu yang penyayang dengan murid.
cikgu ni pernah bawak saya jalan2 pergi JJ waktu kelas sebab masa tu saya kalah pertandingan sahibba so cikgu buat camtu sebab nak pujuk.
saya sayang sangat dekat cikgu farida ni sebab she's a very2 understanding person.
so bile saya baca muka depan and nampak nama cikgu farida terpampang.
i was in a great shock.
and almost overwhelmed in disbelief.
'eh...betul ke ni cikgu faridah?'



cover mastika edisi februari '12



and the conversation's still on right now.
tibe2 terindu pulak dengan cikgu...
sememangnya kuasa ALLAH takde sape yg boleh jangka...
Kun fayakuun...
bila ALLAH kata jadi maka jadilah..
saya insaf....


moral of the story: hormatilah azan. 


p/s: nak tau cerita lanjut, g ar beli mastika bulan feb ni! :p

10 comments:

Airil Azmei(Sky EagLe) said...

camne ceritanya?

Elle Who? said...

happened dpn mc...ckgu ak wktu uh tgh godam radio cr frekuensi stesen len and smpi kat station sinar, waktu tu tgah azan asar. and ko tau la kan kat dpn mc uh kan sesak gile bile da ptg..tetibe kte dpn kete ckgu ak uh brnti mngejut and ckgu ak wat emergncy break. and unfortunately ade lori khemah kt blkg kete ckgu aku and btg2 khemah uh jatuh and tersodok masuk kat cermin blkg ckgu ak throughout the whole car,.sipi2 aje batang khemah uh nk tusuk kepala cikgu ak...so close ..and wktu tu ckgu ak biaukan aje azan uh sbb hormat and dia sandau kat tingkap kereta dia utk hayati azan so kepala dia mengiring ke tepi and sebb uh tak kena batang khemah tu...so saling berkait gak laa yg ALLAH olong org yg mghayati azan...

ko nk crita lnjut ko beli ar mastika bln neh.. huhu

Madre Amor said...

Mastika tu keluaran Februari 2012, mek!

Elle Who? said...

ummi: haha ooppss...i'll correct it right away!

Orked said...

Kuasa Allah :)

Elle Who? said...

Setuju! :)

Azham Vosovic said...

Kuasa Allah kan...alhamdulillah cikgu kau selamat huhuhu

Elle Who? said...

Azham: tulah..syukur alhamdulillah..

budak baek said...

aku pun perasan jgk aritu. bkobar2 nak bgtau ko. sekali kredit xde. huhu. dasyat kan. kuasa Allah. aku sgt bsetuju dgn moral of the story : hormatilah azan. ;)

Elle Who? said...

fara: haha tulah nok...ckgu aku kate, mende da jadik kan ..nak wat camane lg..yg len amik la iktibar.. :)