Me & Him

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 30, 2012

Pizza Frenzy

Assalamualaikum wbt uolls!
selamat petang!


tengok tajuk jek mesti korang ingat aku tengah kemaruk men game 'Pizza Frenzy' khenn..
oh bukan bukan bukann..
actually, hari ini dalam sejarah tau...
pertama kali aku buat pizza sendiri.
dari roti dia + sos dia sekali!
satu pencapaian jugak la dalam sejarah masakan aku..huhu
so takmo tulis panjang-panjang ..
nilah dia pizzanye.. :p






huhu... resepi ni aku amek kat internet aje.
klik sini untuk resepi pizza...and klik sini untuk resepi sos pizza. :)


korang yang nak tau rasa pizza ni macam mana, cubalah buat..
aku berani jamin sedap. tapi aku tadi short cheese mozarella, so cheese tu aku tibai guna parmesan aje..haha..tapi better pakai mozarella la...lagi umphh..


tang sos dia tu pulak, kalau selera korang selera kampong macam aku yang nak sume pedas-pedas je, korang lebihkanlah black pepper/ cili+bawang sebab kalau ikut resepi yang dia bagi bulat-bulat tu, quite masam jugak la sos dia. ala2 sos spageti jek.
anyways, time duration untuk sediakan pizza ni boleh la dikatakan 1jam untuk sekeping. (oven mek tak besar nok...one by one..tu yang lambat sikit tu..hihi)
so tadi aku masak 3 keping pizza adalah dalam 3 jam..(entah larat nak habiskan ke tak..huhu) 


oklah uolss!
selamat mencuba!


p/s: aku makin gemuk. duduk rumah asyik makan aje..tsk tsk tskk... xD

6 comments:

Orked Cleopatra said...

lin, jeles..nk men masak2x gak...ti aku nk buat balik laa..dulu pernah buat gak..tp gune local bahan jer..,tibai masuk sume

aku ase ko dah leh kawen...hak3x

Elle Who? said...

hahaha...alah..t balik cuti, masak puas2...jangang wisau acik...dapur tu xkan ke mana2 ... :) hehe

Azham Vosovic said...

rajin kau masak!

bagus, lepas ni kami boleh jadi tukang testing hahahaha!

Elle Who? said...

haha...amboiii..ingat nak tolong...rupenye nak testing 123 aje... xD

Airil Azmei(Sky EagLe) said...

wah!!!pasni boleh la ko bukak kedai pizza...lwn dominos dan pizzahut..aq cadangkan nama pizzeleen...gempak x?=P

Elle Who? said...

hahahahaahahaa!!!!!!!!! pizzaleen??? haha cheesy gile name...alah, pizza aku bese2 jek la nak compare dgn pizzahut bagai...huuu xD